Firemní party levou zadní

Firemní večírek nebo celodenní teambuilding? Víme, jak udělat jakoukoliv firemní akci tak, aby na ni všichni ještě dlouho vzpomínali. Téma a zábavu za vás sice nevymyslíme, ale pomůžeme s výběrem cateringu. Co byste rozhodně neměli nechat náhodě?

 

Firemní party

Výběr místa

Výběr prostoru bude mít velký vliv na celkový dojem akce. Předem si dobře rozmyslete, jaký účel má vaše setkání splnit. Chcete ukázat obchodním partnerům, jak jste úspěšní? Pak zvolte reprezentativní prostory, které všem vyrazí dech. Oproti tomu party pro zaměstnance by měla být uvolněná, aby se na ní všichni cítili dobře. Rozdíl bude v ceně za pronájem místa i za občerstvení.

Rozpočet je rozhodující

Pravděpodobně alespoň orientačně tušíte, kolik peněz můžete za firemní večírek utratit. Ze všeho nejdřív si projděte seznam hostů a cenu za občerstvení rozpočítejte na osobu. Kolik vás bude stát která forma občerstvení, si povíme za chvilku. Vy se teď zamyslete, jestli preferujete servírované menu nebo raut. První bude výrazně dražší, ale také zanechá mnohem větší dojem. Usazení hostů a jejich obsluha u stolů vytvoří slavnostní atmosféru, které samoobslužným rautem nikdy nedosáhnete.

 

Firemní večírek

Tipy na pohoštění podle typu akce

Společenská akce

Organizačně nejnáročnější typ akce, u kterého se kromě motýlka a večerních šatů očekává také občerstvení na úrovni. Servírovat můžete třeba degustační menu nebo praktičtější raut. Ať vyberete kteroukoliv variantu, připravte si rozpočet minimálně kolem 1000 Kč na osobu.

Sportovní akce

Sportovní výkony sice budou většinu dne nadřazené občerstvení, ale po sportu také nejvíc chutná. Mějte tedy v zásobě dostatek nealkoholických nápojů a podávejte lehce stravitelné jídlo. Skvělým tipem na pohoštění jsou zdravé sendviče, wrapy, street food nebo finger food. V závislosti na délce akce a počasí si připravte 250 – 500 Kč na osobu.

Dopolední nebo odpolední akce

V tuto denní dobu se pořádají nejčastěji tiskové konference nebo prezentace novinek, které jsou víc pracovní než zábavné. Většina hostů spěchá zpět do práce nebo domů a rozhodně se na akci nechce zdržovat. To jsou plusové body pro váš rozpočet. Co na raut? Připravte jednoduché studené občerstvení, nealkoholické nápoje a spoustu kávy. Měli byste se bez problémů vejít do 300 Kč na osobu.

Večírek na dobrou noc

Večírky jsou nejzrádnější kategorií. Je jedno, jestli pozvete obchodní partnery nebo zaměstnance, party má často tendenci natáhnout se až do časných ranních hodin. A vám provětrat rozpočet. Jestli už máte s pořádáním firemních akcí nějakou zkušenost, víte, že nejlepším tipem, který vám na firemní večírek můžeme dát, je omezit konzumaci alkoholických nápojů. Buď počtem lahví nebo celkovou útratou. Jakmile se rozpočet překročí, platí si každý host sám za sebe. Odhadnout cenu za občerstvení na večírek je velmi složité. Může se pohybovat klidně v cenových relacích společenské akce.

Celodenní akce

Na celý den jsou nejčastěji obchodní konference nebo teambuildingy, na nichž se střídá pracovní část se společenskou. Občerstvení na pracovní část dne může být velmi jednoduché, spíš v podobě coffee breaků a sendvičů. Společenskou část doporučujeme doplnit teplým rautem a okořenit kapkou alkoholu. Ale nepřehánějte to. Opilý obchodní partner není to, na co byste chtěli vzpomínat.

Několikadenní akce

Na kterékoliv krátké akci všichni snesou, když jim občerstvení nebude po chuti. Několikadenní akce je jiný kalibr. Předem si zjistěte, jaké chuťové preference vaši hosté mají a snažte se jim vyjít maximálně vstříc. Myslete na to, že alespoň jedno jídlo denně by mělo být něčím výjimečné. Překvapte třeba netradiční úpravou známých jídel, zapojte známá kuchařská jména nebo populární restaurace, experimentujte s exotickými ingrediencemi. Občerstvení by mělo být zážitkem.