Slaví vaše děti narozeniny? Přichystejte jim dětskou oslavu, na

Pořádná oslava narozenin je snem každého malého raubíře. Pozvat kamarády, řádit podle svého gusta a nacpat si bříško dobrotami, které jsou jim jinak (téměř) zapovězené. Dopřejte dětem aspoň jednou ročně den splněných snů a připravte jim nezapomenutelnou narozeninovou oslavu.

Jak vypadá dětská oslava snů

Plná dětí, her a mlsání. Čím méně bude rodičovského dohledu, tím lépe. Tak nějak vypadá ve zkratce ideální dětská oslava z pohledu vašeho dítěte. Nahání vám to hrůzu? Vytvořte na oslavě bezpečný prostor pro děti a oddělený koutek pro rodiče a den si užijete všichni.

Prostor pro děti

Místo, kde budou trávit čas děti, by mělo být plné zábavy. Abyste si nemuseli dělat obavy, jestli se vašemu drobečkovi nic nestane, doporučujeme investici do animátora. Je to člověk přímo specializovaný na vymýšlení zábavy pro děti, zároveň funguje jako dospělý dozor a dohlídne na bezpečí malého oslavence i jeho kamarádů. Můžete na něm nechat i vymyšlení kompletního programu, případně ho navést, jakým směrem by se měla zábava na oslavě ubírat, aby všechny bavila.

Důležitou částí je výzdoba. Ta dokáže i z šedivé místnosti vytvořit prostor plný lesku. Děti milují nafukovací balónky, konfety a světélka. Nic nezkazíte ani kopou plyšáků přivezených z domova.

Místo pro dospělé

Většina dospělého doprovodu ocení, když budou moci malého gratulanta vysadit na oslavě a věnovat se svým zálibám. Část ale vezme zavděk možností strávit dobu oslavy v dospělé společnosti a probrat všemožná témata bez ohledu na dětské uši. 

Vymezte proto dospělým koutek, ze kterého budou moci sledovat děti, ale nebudou jimi rušeni. K hovoru jim naservírujte stejné občerstvení jako na dětskou oslavu, můžete ho zpestřit i něčím pikantním a kapkou alkoholu.

Občerstvení na dětskou oslavu

Jídlo na dětskou oslavu by mělo být promyšlené, barevné, ale zároveň bezpečné. Proto nejsou vhodné oříšky (mohou zaskočit), nezdravá jídla (chipsy, klobásy) ani žádné ostré ozdoby (třeba párátka s vlaječkami).

Dětské jídlo by mělo být co nejzdravější. To ale neznamená, že uberete na gurmánském požitku a vzhledu. Jako chuťovky na dětskou oslavu jsou skvělé plátky čerstvé zeleniny s pomazánkou, zeleninové barevné muffiny (špenátové budou zelené, mrkvové oranžové, řepné červené), sendviče s kvalitní šunkou a zeleninou.

Nápoje na oslavu

Je skvělé, že při dnešních možnostech může být součástí občerstvení na oslavě i nápojový bar. Děti budou milovat barevné zdravé koktejly a dospělí budou mít šanci dopřát si i něco ostřejšího. Jestli se chcete nápojového cateringu chopit sami, sáhněte ideálně po džusech (které by měly děti pít v naředěné podobě v poměru alespoň 1:1), případně ovocných sirupech ředěných vodou. Vynikající jsou i ledové čaje, třeba z máty nebo citrónu.

Dort pro oslavence

Jídlo pro děti by mělo být snadno konzumovatelné (proto se hodí „jednohubky“) a totéž platí pro narozeninový dort. Bez obav ho můžete nahradit nazdobenými cupcaky (oslavenci do něj zapíchněte svíčku nebo prskavku) nebo minidortíky.

Pokud hlavní aktér trvá na velkém kulatém dortu, můžete doma vyrobit nepečený tvarohový nebo si u profíků objednat dětský dort plný ovoce a nechat ho nazdobit oblíbenou postavičkou z pohádky.