Originální hry na svatbu pro hosty i novomanžele

Svatební veselí je plné romantiky, skvělého jídla a pití, ale také zábavy. Jak zabavit nejmenší svatebčany, jejich rodiče a pobavit novomanžele? 

Originální svatební hry pro novomanžele

Na svatbě by se měli bavit především novomanželé. Je to koneckonců jejich den. Hry pro ně jsou ale často na hraně vkusu, není neobvyklé, že skončí pěkným trapasem. Aby se to nestalo i vám, domluvte se předem se svědky (ti hry často iniciují), co ano a co už je pro vás „přes čáru“.

Hra na seznámení

Na den, kdy se poprvé setkali, novomanželé nejspíš nikdy nezapomenou. Ale není od věci si ho čas od času připomenout, zvlášť, pokud seznámení proběhlo za neobvyklých okolností.

Hlavními představiteli by měl být pár z řad svatebčanů, který se zhostí role randícího páru a bude předvádět, jak to tehdy bylo. Samozřejmě je důležité, aby byli oba detailně seznámeni s tehdejšími reáliemi, je ale žádoucí do nich komponovat i věci, které se nikdy nestaly.

Nevěsta s ženichem dostanou do ruky zvonečky a jejich úkolem bude upozornit zazvoněním na případné chyby v ději. Nejvtipnější okamžiky vznikají ve chvíli, kdy se ani novomanželé nemohou shodnout na tom, jak to tehdy opravdu bylo.

Svatební kvíz

Kvízy bývají neškodnou zábavou a zároveň patří mezi nejlepší hry na svatbě. Ten, ve kterém nevěsta s ženichem ukazují, jak se vzájemně znají, je jedním z nejoblíbenějších.

Novomanželé si k sobě sednou zády a do každé ruky si vezmou botu – jednu nevěstinu, druhou ženichovu. Moderátor pokládá otázky (vždy tak, aby na ně byla odpověď buď „nevěsta“ nebo „ženich“) a novomanželé na ně současně odpovídají zvednutím ruky s patřičnou botou.

Svatební hry pro hosty

Nejvíc zábavy se soustředí na večer, až budou hosté patřičně unaveni alkoholem. Jenže večer často plyne u tance sám od sebe a mnohem více „hluchých“ míst nastává v průběhu dne. Máme pár tipů na neokoukané svatební hry pro hosty na odpoledne, které si ráda užije i vaše babička.

Fotokoutek s Polaroidem

Stačí prostěradlo zavěšené mezi dva stromy, půjčený Polaroid (s obsluhou) a pár rekvizit. Dejte hostům možnost odnést si z vaší svatby originální památku v podobě vlastní aranžované fotky. A než si je všichni rozeberou, může z nich být výstavka na prádelní šňůře pověšené hned vedle.

Kniha rad do života

Pěknou vzpomínku, navíc s praktickým využitím, si mohou novomanželé odnést i ze svatby. Zejména starší svatebčané a ti, kteří žijí už nějaký ten pátek v manželství se určitě rádi podělí o své rady do společného života. Stačí pro tento účel připravit „knihu rad do života“ a každého z hostů požádat, aby do ní přispěl.

Hry na svatbu pro děti

Rodiče si od svých povinností na svatbě rádi odpočinou. Aby děti nedivočely, je dobré jim vyhradit koutek, ve kterém budou mít zábavy tolik, že je zlobení ani nenapadne, a nebo je chytře zapojit do svatby. Jaké zábavné hry na svatbu jsou vhodné pro nejmenší?

Pétangue

Tuhle hru děti milují. Ukrývá v sobě přesnost, týmového ducha i možnost výhry. Rozdělte děti do dvou družstev (maximálně po 3 členech), která se budou snažit hodit kouli co nejblíže cíli – tím malá kulička nazývaná prasátko. Každé družstvo má k dispozici stejný počet koulí, které se snaží dohodit nebo dokutálet co nejblíže k prasátku. Vítězí tým, jehož koule je prasátku nejblíž.

Malí detektivové

Děti se na svatbě chtějí bavit, ale zároveň touží být v centru dění. Ve hře malí detektivové je ukryto vše. Připravte si kartičky s otázkami souvisejícími se svatbou. Např. kolik hostů na naší svatbě má motýlka? Kolik žen má sukni nad kolena? Kolik je tu babiček a dědečků? Děti si vždy vylosují jednu otázku a úkol utíkají plnit mezi svatebčany. V každém kole vítězí ten, kdo se jako první vrátí se správnou odpovědí.