Nezapomenutelná podzimní svatba

Podzimní svatba vám nabízí spoustu možností, jak svůj velký den pojmout originálně. A to po všech stránkách, výzdoba i hostina mohou být inspirované touto kouzelnou sezónou.

Ideální počasí

Babí léto nabízí nekonečnou hru světel, voňavé večery i hřejivé paprsky slunce. Pro svatbu venku je tohle všechno ideální. Jestli se chystáte uspořádat podzimní svatbu, září by proto mohlo být skvělou volbou.

Myslete ale také na to, že v září se chýlí ke konci sezóna všem pronajímatelům svatebních prostorů i svatebním agenturám, a tak jsou ceny za služby stále o něco vyšší než mimo sezónu. Na druhou stranu máte šanci ušetřit na výzdobě, protože příroda doslova hýří barvami. Nebojte se použít na podzimní výzdobu kytice ze spadaného listí, kaštany jako jmenovky a jeřabiny jako korálky štěstí kamkoliv vás napadne.

Na co při plánování svatby v září určitě nezapomeňte, zvlášť, pokud toužíte, aby se celá odehrávala venku, je příprava na případný déšť a večerní chladno. To druhé snadno vyřeší otevřené ohně, u kterých se dá postávat a povídat, s deštěm pomůžou buď zahradní a party stany nebo třeba blízká stodola či restaurace.

Připravte se na úžasné fotky

Barvy podzimu jsou hlavně na jeho počátku dechberoucí. Využijte toho při domlouvání fotografa i lokací pro svatební fotografie a nechte si udělat kromě klasických fotek i pár záběrů z přírody. A kdyby se náhodou nevyvedlo počasí ve váš velký den, můžete si focení rozdělit na dvě etapy – oficiální svatební a neoficiální novomanželskou. Slzet dojetím budete za pár let nad všemi.

Na zdraví!

Žádná svatba se neobejde bez přípitku a alkoholu vůbec. V podvečerním chladu oceníte teplý bar nabízející kromě klasických míchaných drinků i horké drinky jako jsou svařené víno, punč, horká čokoláda s alkoholem nebo vodka s horkým džusem.

Přes den samozřejmě nezapomeňte na oblíbené šampaňské nebo sekt, u našinců oblíbené pivo a víno. Jestli v rodině a mezi přáteli rádi ochutnáváte i tvrdší alkohol, svatba je přesně ta příležitost, kde si to můžete dovolit.

Barevné menu

Podzim šéfkuchaři milují! Je to z hlediska surovin ta nejbarevnější sezóna a je opravdu radost z pokladů, které farmáři a zahrady nabízejí, vařit.

Využijte toho a nechte si navrhnout svatební catering v podzimním stylu. Nezastupitelné místo na něm bude mít vyzrálé ovoce a spousta čerstvé zeleniny, ale už také dýně a speciality z nich, maso ve všech podobách, bát se nemusíte ani první zvěřiny, vnitřností a tučnějších pokrmů.

Catering na svatbu se neobejde ani bez (několika) sladkých teček. Tou první je určitě svatební dort. Hned můžete zajásat, protože oproti létu si můžete na podzimní svatbě dovolit smetanové a máslové náplně bez obav, že se vám během chvíle roztečou nebo zkazí. Podobnou cestou můžete jít i v případě dezertů na svatebním rautu. Meze se nekladou ničemu, podzimní chutě ale přímo vybízejí k těžším minidezertům, jako jsou kremrole, linecké nebo čokoládové pralinky.