Představujeme vám nejžádanější svatební cateringy u nás

Výběr cateringové společnosti není vůbec jednoduchý a rozhodně to není záležitost deseti minut. Ke správnému rozhodnutí potřebujete mít ty správné informace. Zeptali jsme se proto 3 cateringových společností na nejčastější otázky, které při výběru cateringu na akci padají. A tady vám přinášíme odpovědí přímo z jejich kuchyní.

Con Gusto

Jak dlouho jste na trhu? A co vás vedlo k založení cateringové společnosti? 

V gastronomii podnikáme už od roku 2001, kdy jsme se společníkem otevřeli první restauraci. Cateringové služby jsme od té doby příležitostně zajišťovali pro naše stálé klienty, kteří nás znali z našich restaurací. Zájem klientů neustále stoupal, proto jsme se před dvěma lety rozhodli naši společnost o tento business rozšířit.

Co pro vás byla největší výzva, s kterou jste se během fungování potkali? 

Největší výzvou je pro nás vždy realizace kompletní zakázky pro klienta, který má netradiční požadavky. Nedávno to byla firemní oslava v utajení, kde obsluze nemělo být vidět do tváře, měli na sobě speciální uniformy a pokrmy se servírovaly v netradičních nádobách. Takové akce nás baví, hosté byli překvapeni, měli zážitek a především si akci, kde něco probíhá netradičně, dobře a dlouho pamatují.

Jste schopni zařídit kompletní občerstvení včetně nápojů, případně program a úklid? 

S každým klientem od začátku navazujeme spolupráci založenou na vzájemné důvěře a věnujeme jeho požadavkům a zajištění všech náležitostí veškerý čas, který je potřeba. Nic nás nepřekvapí, umíme zajistit vše. Znamená to tedy, že kromě pokrmů a nápojů zorganizujeme akci kompletně od veškerého vybavení, přes program až po celou stage s kapelou i následný úklid. Naši zkušení event manažeři se postarají o všechno od začátku až do konce ke spokojenosti zákazníka, ať už jde o menší rodinnou oslavu na zahradě či firemní event s 2000 hosty.

Děláte ochutnávky? 

Ochutnávky pro naše klienty zajišťujeme v našich provozovnách, jejichž kompletní seznam najdete na www.congusto.cz. V našich restauracích Monte Bú restaurant & steakhouse, Ristorante Piazza či Pivnice U Čápa se specializujeme především na českou, italskou, jihoamerickou a mexickou kuchyni a podle typu akce a požadavků našich klientů pro ně rádi připravíme degustační menu.

Půjčujete vybavení a jste schopni zajistit personál? 

Bez znalosti klienta jako půjčovna vybavení úplně nefungujeme a nutno dodat, že nám ani takové poptávky bez současné objednávky našeho cateringu nepřicházejí. V případě dlouhodobější nebo větší spolupráce to ale zařídit umíme, ať už se to týká vybavení, personálu či rekvizit a zábavy na akci. Naposledy jsme pro klienta domlouvali např. skákací hrad, takže fantazii se meze nekladou.

Jak dlouho dopředu je potřeba vám zaslat poptávku?  

Aby byli naši event manažeři schopni s klientem doladit všechny detaily k jeho spokojenosti a věnovat tomu potřebný čas, je ideální nám zaslat poptávku alespoň měsíc před plánovanou událostí. Obecně ale čím dříve, tím lépe, např. snoubenci nás poptávají i rok před svatbou. Pokud máme volné kapacity, jsme schopni na poptávky reagovat i týden před konáním akce.

Podívejte se na nabídky cateringu Con Gusto Catering

Catering srdcem

Jak dlouho jste na trhu? A co vás vedlo k založení firmy? 

Catering srdcem je na trhu přes všechny transformace a vývoj 7 let. K založení naší cateringove divize nás vedla přirozená poptávka ze strany našich zákazníků, kdy jsme se přes klasické kancelářské cateringové akce začali dostávat k různým eventovým akcím, což nás samotné ale vlastně i celou společnost začalo výrazně formovat. Naštěstí k lepším výsledkům a kvalitnějším službám.

Co pro vás byla největší výzva, s kterou jste se během fungování potkali? 

Největší výzvou jsou pro nás vždy přání našich klientů, kterým se snažíme jít při tvorbách nabídek ale i samotných realizací, co nejvíce naproti.

Jste schopni zařídit kompletní občerstvení včetně nápojů, případně program a úklid? 

Catering Srdcem je společnost s komplexními službami, zajišťujeme tedy občerstvení s nápoji, program i úklid. Vždy se snažíme chovat tak, aby za námi zbyly místo nepořádku jen dobré reference.

Děláte ochutnávky? 

Ke každé nabídce rádi připravíme placenou ochutnávku.

Půjčujete vybavení a jste schopni zajistit personál? 

Disponujeme vlastní mikro půjčovnou a jsme schopni zajistit vybavení na akci až pro 250 osob včetně dopravy a personálu.

Jak dlouho dopředu je potřeba vám zaslat poptávku?  

Ideální čas pro podání poptávky u velkých akcí je měsíc předem a více a pro menší akce týden. Není to ale pravidlo. Jsme poměrně pružní a dynamičtí a jsme schopni se přizpůsobit ledasčemu.

Podívejte se na
nabídky cateringu Catering srdcem 

Caterinc


Jak dlouho jste na trhu? A co vás vedlo k založení firmy? 

Jako CATERINC jsme na trhu dva roky, předtím jsme souběžně provozovali restauraci, takže zkušenosti z gastronomie máme o poznání bohatší. K rozjetí projektu zaměřeného čistě na poskytování cateringových služeb nás hnala touha rozšířit naši kuchyni a rostlinnou gastronomii obecně daleko za hranice Vinohrad. Potkávat se s novými lidmi, poznávat nová, krásná místa a pružně reagovat na nejrůznější přání klientů je to, co nás baví nejvíce a zároveň přirozeně vede k neustálému rozvoji. Nechceme stagnovat.

Co pro vás byla největší výzva, s kterou jste se během fungování potkali? 

Bojovat s předsudky s úsměvem, který je nám vlastní. Naši klienti jsou často odvážní lidé, kteří se nebojí postavit ostatním a spolu s námi je přesvědčit, že rostlinná kuchyně není žádná nuda a šeď nebo nedochucená halda salátu. S výzvou přesvědčit hosty, aby ochutnali naše speciality, se setkáváme prakticky na každé svatbě. Nejnadšenější zpětnou vazbu pak ale nejčastěji sbíráme právě od hostů, kteří ze začátku chovají největší obavy.

Jste schopni zařídit kompletní občerstvení včetně nápojů, případně program a úklid? 

Samozřejmě, nejednou jsme se setkali s vynikající zpětnou vazbou – když opouštíme místo a někde si budujeme zázemí, často je tam lépe uklizeno, než když jsme přišli. Trpíme lehkým fetišem na čistotu. J

Děláte ochutnávky? 

Jasně, ale vyžadují je zpravidla pouze svatebčané. Firemní klienti dávají na naše doporučení a rady. Věří nám, že víme, co je nejlepší a dokážeme odhadnout i chutě konvenčně se stravujících hostů.

Půjčujete vybavení a jste schopni zajistit personál? 

Část vybavení outsourcujeme od dodavatele, na kterého se můžeme spolehnout. Spolupracujeme s ním dlouhodobě a máme s ním spoustu zkušeností. Pokud jde o personál, ten je samozřejmostí. Někdy hraje skoro tak důležitou roli jako občerstvení, takže vybíráme pečlivě a spolupracujeme jen s těmi nejlepšími, kteří jsou stejní srdcaři, jako my.

Jak dlouho dopředu je potřeba vám zaslat poptávku?  

To je velmi individuální, jednou se nám podařilo obsloužit klienta ještě týž den a připravit večeři u něj ve firmě. Volal nám okolo druhé odpoledne s tím, že mu na schůzku v ten samý den přijde mimo jiné topmodelka Petra Němcová. V sedm hodin večer už si slavná veganka pochutnávala na tříchodovém menu. J Ale raději máme aspoň pár dní na přípravu.

Podívejte se na nabídky cateringu Caterinc