Nejlepší občerstvení na Grand opening party

Takové příležitosti jako je uvedení nové značky, kolekce nebo firmy na trh si žádají patřičný večírek. Podle toho, o jaký typ akce se jedná, byste měli i volit občerstvení i program.

Dopřejte hostům to nejlepší občerstvení

Připravit občerstvení na večírek, ze kterého budou hosté nadšeni, může být někdy oříšek. Hlavní zásadou je, že jídla musí být dostatek a jeho výběr co nejpestřejší.


Teplý raut

Teplé jídlo je základ. To jste možná slýchali už od babičky. Stejné pravidlo jako doma platí i pro grand opening. Rautové stoly s teplými pokrmy by měl vždy obsluhovat číšník – jídla se totiž musí udržovat ve správné teplotě, většinou se tak děje na speciálních rautových vařičích. Praktické také je, když tento typ jídel obsluha i servíruje. Vypadají na talířích lépe a zároveň předejdete zbytečnému zašpinění ubrusů na rautových stolech.

Studený raut

Oproti tomu lahůdky na studeném rautu si hosté nabírají sami dle libosti. Studený raut bývá obvykle ještě pestřejší než teplý a měl by nabízet možnost ochutnat trochu od každého jídla. Je dobré myslet na to, že na party se většinou jídlo konzumuje při konverzaci, proto by měly na studeném rautu převládat miniaturní porce.

Servírovaná večeře

Jestli ale chcete dodat své akci punc dokonalosti, doporučujeme připravit servírovanou večeři. Každý z hostů při ní má své pevné místo u stolu, nechybí bílé dlouhé ubrusy a pořádná dávka elegance. Tato kategorie občerstvení patří mezi nejnáročnější na přípravu, protože se jako hostitel budete muset poprat s možnými alergiemi a výživovými omezeními jednotlivých hostů. Z toho důvodu je praktické předem zveřejnit slavnostní menu, aby měli hosté možnost se na to, co je čeká, připravit. 

Bar s nápoji

Slavnostní událost si zaslouží slavnostní přípitek. Většinou ale vše nekončí u jedné skleničky šampaňského nebo prosecca, hosté si při těchto příležitostech rádi dopřejí míchané koktejly nebo alkoholické speciality. Proto se vyplatí při přemýšlení, jaké jídlo na večírek vyberete, počítat také s barem. Z něj můžete udělat samostatnou atrakci, řada cateringových firem tento typ občerstvení nabízí v podobě mobilních barů s širokou nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů.


Nejobvyklejší rautové pochoutky

Než se pustíte do vymýšlení gastronomických specialit, které hostům nabídnete, může se vám hodit výčet toho, co se na rautových stolech objevuje nejčastěji.

Řízečky

Drůbeží, vepřové nebo telecí. Všechny druhy masa se mezi řízkovou úpravou objevují. Důležité je myslet na jejich velikost. Nejčastěji se jedná samozřejmě o tu mini, aby bylo možné řízky pohodlně jíst a při tom konverzovat. 

Mísy

Dobře vypadají a je možné jejich prostřednictvím servírovat téměř cokoliv. Nejoblíbenější jsou obložené sýrové nebo uzeninové mísy nebo naopak zdravé – zeleninové a ovocné.

Chlebíčky

Že jsou chlebíčky přežitek? Omyl! V posledních letech naopak zažívají renesanci, a dokonce už existují firmy, které se specializují jen na tento sortiment.

Kanapky

České jednohubky jsou naopak stálicí na večírkových jídelních lístcích. Existuje nespočet variací a uzobávat se dají v jednoduché podobě i složitějších variacích.

Jaké nápoje by neměly chybět

Pomineme-li přípitek, kterým bývá nejčastěji některý z perlivých alkoholických nápojů, patří mezi stálice pivo, víno a výběr domácích limonád. Tvrdý alkohol doporučujeme neservírovat, zábava na večírku by pak mohla být divoká a nekonečná.


Zdravé občerstvení na večírku

Zdravá strava se skloňuje v běžném životě, z výživových poradců se stávají internetové hvězdy, tak se není co divit, že pronikla i mezi jídlo na party. Pokud zrovna nepřipravujete večírek pro vegetariány, doporučujeme se v občerstvení neubírat vyhraněným výživovým směrem, ale nabídnout pokrmy lehké, zdravé a takové, aby si z nabídky vybral každý strávník.

Zábava nekončí u jídla

I když je občerstvení na jakékoliv party naprosto zásadní, je potřeba hosty také zabavit. Zábava může mít spoustu podob a vždy by měla korespondovat s druhem akce a jejím tématem. Klasikou bývá projev moderátora nebo významného představitele firmy, vystoupení oblíbené kapely nebo kreativní koutky, ze kterých si mohou hosté odnést milou vzpomínku.