Nejlepší narozeninová oslava pro děti

Oslava narozenin je pro každého špunta velkou společenskou událostí. Vyšperkujte mu ji a kromě úžasného dortu mu naservírujte ty nejlepší lahůdky pro mlsné dětské (i dospělácké) jazýčky. Aby byla vaše dětská party nezapomenutelná, je důležité nepodcenit žádný detail.

Prostor, základ úspěchu

Výběr místa, kde se parta malých raubířů sejde, je naprosto zásadní, a tak se pokud možno vyhněte bytu. Mnohem lépe vám všem bude na čerstvém vzduchu. Zahradní party snese drobky na zemi i vylité pití, tráva při pádu na zem nebolí a zeleň sama o sobě nabízí spoustu příležitostí k hrám.

Kdo slaví narozeniny od konce října do března, může na zahradní dětskou oslavu narozenin zapomenout. Tedy pokud zrovna netouží po hře na eskymáky. Naštěstí už i na malých městech je k dispozici vždy aspoň jedna malá herna umožňující pronájem prostoru. Většinou můžete počítat s velkorysým prostorem a také spoustou hraček, prolézaček a zábavy, kterou byste jinak museli pracně vymýšlet.

Máte finanční rezervu? Objednejte dětem animátorky! Mladé slečny dětem vymyslí zábavu na míru a dospělí se budou moci bavit po svém.

Sny se mají plnit o narozeninách

Čím menší děti jsou, tím větší je jejich fascinace pohádkovými postavami. Když se zeptáte holčiček, jak by měla vypadat jejich vysněná narozeninová oslava, pravděpodobně se dozvíte, že touží po princeznovském stylu. Kluci si zase rádi hrají na piráty.

A protože narozeniny jsou pro děti dnem splněných přání, plňte jim je, jak jen můžete. Téma s oslavencem vždy předem zkonzultujte (to, že vaši dceru loni okouzlila princezna Elza ještě neznamená, že nadšení pro Ledové království stále trvá), ale pak už je jen na vás, jak si vyhrajete s výzdobou, hudbou, zábavou. A samozřejmě tematickým občerstvením.

Hostina pro mlsné jazýčky

Pamatujte, že čím víc informací budete mít o mlsných jazýčkách hostů, tím spíš se jim trefíte do chuti. A tak se už při pozvání ptejte na oblíbené suroviny i nenáviděná jídla.

První dětská narozeninová oslava v životě vašeho prcka bude trošku netradiční. Většinou se dělá pro děti kolem tří let a převládat by na ní mělo ovoce, zelenina třeba s jogurtovými dipy a obecně zdravé jídlo s minimem soli, koření a úplně bez dochucovadel. K pití jsou skvělé čerstvé ovocné šťávy naředěné vodou nebo třeba obyčejný mošt. Rozhodně zapomeňte na oříšky všeho druhu (mohou u malých dětí vyvolat alergii a mohly by jim zaskočit) a přesolené chipsy.

Občerstvení na dětskou oslavu narozenin s partou menších školáků musí být naopak co nejnápaditější. Důležité je sladit jídlo s tématem dne a můžeme zaručit, že cup caky pomalované princeznovskými motivy nebo kanapky s ozdobou ve tvaru lebky se zkříženými hnáty ze stolu zmizí jako první. Bříška dětí jakéhokoliv věku je zbytečné zatěžovat přebytkem koření, soli nebo polotovarů. Dejte si proto práci a najděte takového dodavatele občerstvení, který má s pohoštěním na dětskou party zkušenosti.

Školáci si také rádi po přání a předání dárků přiťuknou. Na alkohol i jeho nealkoholické varianty je ještě brzy, ale stoprocentně je nadchnete, když jim přípitek naservírujete do „dospěláckých“ skleniček na stopce. Pro všechny případy raději vyrobených z plastu.


Nenechte dospělé na vedlejší koleji

I když by mělo být občerstvení na dětskou party jednoduché a podle gusta malých strávníků, myslete na to, abyste uspokojili i chuťové buňky dospěláků. I na stole pro věkovou kategorii 18+ by ale měly převládat spíš zdravější pokrmy a pro tentokrát se obejděte i bez alkoholu. Chcete jít přeci svým dětem příkladem, ne?