Catering na zahradní party

Uspořádejte dokonalou zahradní party

Léto je v plném proudu a s ním přichází také sezona grilování. Jestli chcete pro své přátele nebo kolegy uspořádat zahradní party, nechte se inspirovat našimi tipy. Poradíme vám, jak ušetřit drahocenný čas, který byste jinak strávili nákupem surovin, přípravou nápojů, občerstvení a obsluhou hostů. Ideální řešení je objednat si občerstvení na party u profesionálů. Přečtěte si v následujícím článku, na co si dát pozor, aby byl váš večírek nezapomenutelný, ale v tom dobrém slova smyslu.

Ideální místo na zahradní party

Nejprve se zamyslete nad místem, kde večírek uspořádáte. Nejste-li majitelem domu se zahradou, zkuste si z přehledu cateringů vybrat takového dodavatele občerstvení, který má vlastní restauraci s terasou nebo zahradou anebo se poptejte, zda je schopný vhodný prostor zajistit. Když máte místo vybrané, je důležité se při akci postarat, aby nebylo občerstvení dlouho na přímém sluníčku a měli jste také dostatek chladicích boxů na pití. Teploty stoupají ke třiceti stupňům a výš, takže chcete-li pořádat zahradní party během dne, jídlo se stává náchylnějším a na vystavené obložené mísy to může mít fatální následky. Uvažujte tedy o umístění rautu do stinného místa nebo se zeptejte na možnost zajištění party stanu. Díky přístřešku máte navíc vyřešenou i “mokrou variantu” pro případ, že vás překvapí přívalový déšť. Večerní party si zase žádají dobré osvětlení, aby bylo na dobroty vidět.

Výběr pohoštění na večírek

Místo na akci už máte domluvené a teď je správný čas se rozhodnout, jaký druh party pohoštění pro své hosty přichystáte. Nezapomeňte zohlednit, zda na večírek dorazí také děti. V tom případě se s cateringovou firmou domluvte na menu, které ocení i malí strávníci. Vděčné jsou hranolky nebo kuřecí stripsy. Pokud přemýšlíte o gril party, nakombinujte pokrmy tak, aby vyhovovala všem strávníkům a to i těm nejmenším.

 

Catering na zahradní party

Party ve stylu

Jestliže byste rádi přátele překvapili tematickým večírkem, v nabídce cateringů jsou firmy zaměřené na kuchyně z celého světa. Oblíbená jsou mexická, tex-mex, středmořská, hodně populární jsou hamburgery, ale své hosty můžete překvapit i volbou exotických pokrmů z Barmy. Od tématu se také může odvíjet, zda chcete občerstvení servírovat formou rautu, nebo jestli se jídlo bude podávat u prostřené tabule. Forma rautu je velmi oblíbená a zaručí vám, že se hosté budou mezi sebou víc bavit a ne se jen soustředit na jídlo. Domluvte si s dodavatelem cateringu, jestli si od něj zapůjčíte nádobí, nebo zda použijete vybavení svoje. Určitě zvažte možnost obsluhy, která bude odnášet použité nádobí a starat se, aby hosté měli všeho dostatek. Některé cateringy nabízejí komplexní služby a to vám ušetří hodně starostí. Pomohou vám také vymyslet jaké nápoje se hodí k vámi vybranému menu a společně doladíte i jiné detaily, jako jsou hudba nebo květiny.

Myslete na vegetariány a alergiky

Zjistěte také od svých hostů, máte-li mezi nimi nějaké vegetariány nebo případně alergiky. Pokud budete podávat jídlo formou rautu, nezapomeňte jídlo označit tak, aby nedošlo k nějaké “nehodě”. Co na gril právě pro vegetariány už není v dnešní době tak složité. Skvělou alternativou jsou grilované houby, zelenina a některé cateringy umí zařídit i vegetariánskou podobu hamburgerů. Dobrého pomocníka pro tyto případy najdete u nás na webu Caterings.cz, na kterém si pomocí filtrů tyto cateringy snadno najdete.

 

Zahradní catering

Menší party jen pro pár přátel

Pokud chcete pozvat na party jen hrstku přátel a vše kromě dortu si zajistíte sami, stačí do vyhledání zadat, že sháníte sladký catering. Ve chvilce se vám odhalí seznam veškerých sladkých cateringů blízko místa vašeho večírku. Menší slané pohoštění si zajistíte vlastními silami a sladkou tečku necháte v klidu na profesionálech.

Pár tipů na závěr

  • Pozvánky nemusíte nutně zasílat poštou, hosty pozvěte přes sociální sítě kde se jich dopředu zeptáte na případná omezení v jídle nebo zjistíte kolik přijde dětí. Klasické pozvánky, ale mají také svoje kouzlo a hodí se pro tematické party.

  • Zjistěte si raději dopředu, jaké bude počasí. I když v létě bývá většinou teplo, není na škodu mít připravené deky nebo ohřevné lampy, kdyby předpověď hrozila studeným večerem.

  • Připravte dostatek míst k sezení, aby měli vaši hosté co nejvíc pohodlí

  • Obstarejte zábavu pro děti, ať už je to malý bazének, kde se mohou osvěžit nebo pálky na líny tenis.

Pak už jen stačí hosty uvítat welcome drinkem a popřát jim, aby si váš večírek užili.