Catering jako zážitek

Lahodné jídlo a originální zábava, to jsou dva pilíře úspěšného večírku. Představte si, že byste mohli oba spojit a vyřešit dvě výzvy najednou. Zážitkový catering vám to umožní.

 

Najděte společné téma

Každá skupina přátel, kolegů nebo sportovců má něco společného. Zjistěte, co je to u vás a úspěch máte zaručen. Pravděpodobně nepozvete partu maminek na exkurzi do místního pivovaru a milovníky vína na degustaci rumů. Ale maminkám by se mohl líbit kulinářský zážitek spojený s kurzem přípravy dětských pokrmů a milovníci vína vám určitě s nadšením odkývají párování vína s jídlem, co myslíte?

 


Pro klienty nebo kamarády

Byť může být hlavní téma pro firemní i soukromou akci podobné, realizace se bude pravděpodobně kapku lišit. Hlavně proto, že před klienty se potřebujete ukázat v tom nejlepším světle a nejspíš budete mít i větší rozpočet.

 

Jděte do toho

Jakmile vymyslíte ústřední téma, máte z poloviny vyhráno. Teď už zbývá jen „pár“ detailů. Třeba, kde svůj nápad proměníte v realitu, kolik lidí pozvete, jak budou vypadat pozvánky a jaká gastronomie vás bude doprovázet.

 


Nejprve se zamyslete nad prostorem. Na výběr máte hned několik možností. Bude vám vyhovovat restaurace s programem jen pro vás? Nebo bude lepší vlastní sál, který nabídne možnost vybavit si ho pro vaše gurmánské zážitky podle svého? Anebo by se vám nejlépe hodovalo u vás (nebo někoho jiného) doma? Když budete chtít, můžete si pozvat kuchaře do domu a užít si gastronomický zážitek v naprostém soukromí.

 

Spoustu prostoru a možností nabízejí také zahrady a parky, určitě je vezměte na vědomí v každém ročním období. Umožní vetší show, ale v případě nepřízně počasí počítejte se menším komfortem.

 

Jídlo v hlavní roli

Co si budeme namlouvat, jídlo milujeme všichni, a tak rozhodně nešlápnete vedle, když zážitkové gastronomii přenecháte hlavní roli. Jak může ústřední linka vašeho večera vypadat?

 

Exkurze pivovaru

Malých pivovarů u nás každý rok přibude několik desítek a téměř všechny vás rádi nechají nakouknout pod pokličku. Ve většině z nich vás provede přímo sládek, ukáže vám, jak svoje pivo vaří, z jakých surovin a na konci vám ho dá ochutnat. Kdyby vám samotná ochutnávka byla málo, můžete v ní pokračovat v přilehlé pivovarské hospodě až do pozdní noci.

 

Zábavné učení

Možná vás při pomyšlení na školní lavice ještě pořád jímá hrůza, ale učit se vařit, zdobit nebo míchat drinky je úplně jiná kategorie a zaručujeme vám, že při nasávání nových vědomostí zažijete spoustu legrace. Několikahodinových kurzů, během kterých získáte ponětí o tom, jak si doma vyrobit sushi, upéct a nazdobit dorty, uvařit poctivé Pad Thai nebo namíchat ten nejlepší drink, nabízí česká kulinární studia i restaurace víc než dost, stačí si vybrat.

 

Barevná a chutná show

Ochutnat dobroty, které před vámi připraví někdo jiný, může být také zážitek. Zvlášť ve chvíli, kdy jste k smrti unavení a na aktivní zapojení se do čehokoliv nemáte právě teď chuť. Barmanská show je stará dobrá klasika, při které budete jen nechápavě zírat, co všechno jsou barmani schopni předvést s alkoholem, shakerem a lahví. Objevem posledních let jsou kuchařské show, při kterých vám svůj um předvádějí kuchaři z nejlepších restaurací a poodhalují vám roušku svých tajemství.

 

Ochutnejte kousek neznámého

Na degustacích jakéhokoliv typu kuchyně je skvělé, že máte šanci poznat autentické chutě z nejrůznějších koutů světa. Po malých porcích tak, abyste zjistili, co vám chutná, a neměli případně moc toho, co vám zrovna nesedne. Degustační menu si můžete vychutnat v oblíbených restauracích anebo si ho nechat připravit na míru a nechat naservírovat kdekoliv.